Adinda Post Uiterweer

Mijn naam is Adinda Post Uiterweer (1985). Mijn naam komt uit Indonesië en daar ben ik trots op, mijn oma is daar geboren en getogen. Ik ben al vanaf jongs af aan geïnteresseerd in de raadselachtige wezens, die wij mensen zijn.  Het begon met het analyseren van mijn broer(tje)s en ouders en werd gaandeweg steeds professioneler waarbij ik de romantische relaties van iedereen in mijn omgeving zeker niet heb overgeslagen. Na het afronden van de universiteit wilde ik naast analyseren en via kennis begrijpen ook ervaren en voelen hoe het werkt met menselijk gedrag: emoties, gedachtes, fysieke sensaties, hoe kun je die verbinden en wat betekent het als je naar je hart of buik luistert? Ik ben heel nieuwsgierig van aard!

Kwalificaties:

  • Msc Klinische Ontwikkelingspsychologie (2012) @ Universiteit van Amsterdam
  • Mindfulnesstrainer categorie 1 (hoogste categorie) (2015) @ Centrum voor Mindfulness
  • Cognitieve gedragstherapeut in opleiding (2017) @Singel54
  • EMDR therapeut (VEN) (2019) @ EMDR Nederland
  • Yogadocent Vinyasa Yoga (RYT Yoga Alliance, 200hrs) (2018) @ Soma Yoga Institute Hawaï
  • Jaartraining Persoonlijke Ontwikkeling (2021) @ Centrum voor Tantra
  • Opleiding Systemisch Werk (2024) @ Academie voor Systemisch Werk
  • Lid van beroepsvereniging het NIP: 235489 en VCGT:306389

 Ik vind het belangrijk dat ik: naast evidence-based therapieën geven, goed voel en snap hoe ik zelf in elkaar zit. Niet alleen in het hier en nu maar ook wat ik geleerd heb door de geschiedenis van mijn leven heen, zodat ik weet door welke gekleurde bril ik kijk. Ik zie dit als de noodzakelijke investering om mijn werk als psycholoog goed uit te voeren. Ik heb dus veel tijd geïnvesteerd en blijf dat doen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het begon met mediteren door middel van Vipassana retreates, ver weg op reis in Thailand en werd later dichterbij huis met stilte- en compassie retreates in het Stiltehuis in Nijmegen en in Drenthe van Frits Koster. Ik ben heel blij met de ontdekking van het Centrum voor Tantra, daar zijn veel van mijn interesses bij elkaar gekomen: psychologie, mediteren, romantische relaties, trauma, seksualiteit, dansen en de kunst om het leven te vieren in de kleinste details. In 2021 heb ik uiteindelijk met kloppend hart de jaartraining bij het Centrum voor Tantra afgerond en sindsdien ben ik verbonden aan het centrum door te assisteren voor hun retreates. Met veel plezier geef ik privé les in tantra via Avond vol Aandacht aan stellen.

Werk(ervaring): Naast Praktijk met Aandacht heb ik 3 jaar bij Trauma Centrum Nederland gewerkt waar mensen komen met (complexe)PTSS voor een klinische opname of dagbehandeling. Ik heb ook ervaring opgedaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie, met psychologische ondersteuning voor patiënten van een huisartsenpraktijk en heb ik een lange tijd met studenten gewerkt aan de UvA, zowel als docent als in een adviserende rol.

Voor wie? Ik werk graag met mensen die de moed hebben om ruimte te maken om te ontdekken waardoor ze zich vast voelen zitten. De moed om naar de oorsprong van deze stagnatie of vastgeroeste patronen te kijken. Die geduld durven opbrengen om niet alles direct te willen snappen en er net als ik in geloven dat ze alles al van binnen hebben. Ook al kost het soms wat energie, doorzettingsvermogen en tijd om dat weer te voelen. Daarvoor bied ik graag een veilige basis, met heldere vragen en duidelijke kaders.