Met Aandacht | Verhalen | Op Reis | De Kunst Van Het Reizen | Avontuur
20789
page-template-default,page,page-id-20789,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,content_with_no_min_height,select-theme-ver-2.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

De kunst van het reizen

25 augustus 2018. Toch nog een reisverhaal. Over een onderwerp waar ik al lange tijd mee bezig ben, hoe reis je nou zo dat het inspirerend blijft, je er nieuwe ervaringen mee op doet maar je toch ook ‘thuis’ blijft voelen. Waarbij je het land of de plek niet alleen gebruikt om je eigen landen-to-do lijstje af te vinken óf je Instagram op te ‘leuken’ maar er een evenwichtige uitwisseling ontstaat tussen de bezoeker en de plek met zijn cultuur, natuur en religieuze achtergrond.

Acte 1 # Avontuur

Een van de belangrijkste redenen waarom reizen voor mij véél inspiratie geeft is het avontuur dat er automatisch ontstaat. Ik zit hier in een cafétje in Groningen en schrijf dit verhaal terwijl ik net bij de Hema ben geweest en uitkijk over een prachtig oud plein. Fietsers fietsen in rap tempo voorbij en ik zie een straatbordje waarop op de minuut nauwkeurig staat aangegeven hoelang het lopen is naar de Oosterpoort, politie of het toilet. Het kost me moeite om aandacht te hebben voor deze details want ik heb ze al zo vaak gezien. Ik denk te weten waar ik me bevind en wat deze plek voor ervaringen voor me heeft klaar staan. Het avontuur lijkt wat minder voor het oprapen, het idee dat ik weet wat voor ervaringen deze plek me kunnen geven staat in de weg voor het makkelijk ervaren van avontuur hier, in  ons kleine kikkerlandje. Maar toen ik bij aankomst in ”...verder...”